La Granja in Spanje

La Granja en Tordesillas zijn twee uitstekende plekken in Spanje om jezelf onder te dompelen in geschiedenis en natuur. Gelukkig zijn er in deze twee dorpen Paradores Luxury Hotels, dus je kunt in prachtige hotels overnachten terwijl je mooie steden bezoekt. Ontdek de aantrekkelijke bestemmingen van deze plekken in Spanje en leer over hun geschiedenis.

La Granja in Spanje

San Ildefonso’s Granja

La Granja de San Ildefonso is een dorp in de provincie Segovia, Castilië en León, en een Royal Site of Excellence in Spanje. Natuur en geschiedenis komen hier samen, waardoor dit een dorp is dat je gezien moet hebben, waar plezier en herinneringen gegarandeerd zijn. Deze koninklijke site is gelegen in de provincie Segovia, ongeveer 90 kilometer van Madrid en 13 kilometer van de stad Segovia.

La Granja is vooral bekend om zijn prachtige Koninklijk Paleis. Wandelen door de paden van de tuinen in Versailles-stijl en fonteinen van het Koninklijk Paleis, evenals een rondleiding door dit prachtige bouwwerk, is een must tijdens uw bezoek om uzelf onder te dompelen in de koninklijke essentie van het dorp. Je moet ook naar de Royal Glass Factory gaan, waar je meer te weten kunt komen over het proces van het maken van glaskunst en een aantal prachtige stukken ervan kunt bewonderen.

De Parador de La Granja is gewoon adembenemend. Het is gehuisvest in het 18e-eeuwse Casa de Los Infantes (Huis van de Zuigelingen), en het is de ideale plek om te verblijven tijdens het verkennen van La Granja en zijn vele monumenten en bezienswaardigheden. Laat de kans niet voorbij gaan om te ontspannen in de fantastische spa van het hotel na een dag sightseeing; het is zo ontspannend!

Wijn

Castilla y Leon heeft het hoogste niveau van autonomie in Spanje. Het is gelegen in het noordwestelijke deel van het land en omvat de Denominacion de Origen (DO) Bierzo, Toro, Rueda, Cigales en Ribera del Duero. De Mas de Leda is een Vino de la Tierra (VT), technisch een stap terug in kwaliteit van een DO. Terwijl VT Castilla y Leon kan worden gemaakt van druiven uit het hele autonome gebied, komt de Mas de Leda-vrucht uit wijngaarden in de buurt van Ribera del Duero. Deze regio onderscheidt zich door afgeplatte bergen en heuvels van 700 tot 800 meter hoog. Het klimaat is milder, met droge zomers, regenachtige herfsten en korte, koude winters. Tempranillo, ook wel bekend als Tinta del Pais in Spanje, levert geen alcoholische wijnen op. Ribera del Duero ligt ten oosten van de Toro DO, de thuisbasis van de Cal Blanca-wijngaard. De Toro-regio heeft voornamelijk vlak terrein op hoogtes variërend van 620 tot 750 meter. Er valt weinig regen, de zomers zijn droog en heet, en de winters zijn streng en ijzig. Tinta de Toro is de lokale naam voor de Tempranillo-variëteit die hier wordt verbouwd. Na eeuwen van acclimatisatie kan Tinta de Toro van nature krachtige wijnen produceren met 16 tot 17 procent alcohol.

Kenmerken La Granja Dehesa

Dehesa La Granja is een Castilla-León rode wijn gemaakt door Dehesa La Granja, een wijnmakerij opgericht in de late jaren 1990 in Guarea. Het is een van de wijnmakerijen van de familie Fernández Rivera.

Het klimaat van deze regio is subtropisch en mediterraan, met milde winters en droge, hete zomers met maxima tot 40-42 ° C. De gemiddelde temperatuur is 16,6 graden Celsius.

Deze wijn is een variëteit Tempranillo (100%) van 96 hectare trellised wijngaarden. Dehesa La Granja rijpt 24 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten en 12 maanden op fles.

De vaten worden opgeslagen in met stenen uitgehouwen ondergrondse kelders, die de ideale temperatuur en vochtigheid voor deze wijn bieden. Van 1750 tot 1767 werden deze in de achttiende eeuw 17 jaar lang opgegraven.

Bron: La Granja