Wat te doen in Rotterdam

Om te beginnen is de historische binnenstad van Amsterdam de laatste tijd meer een 17e-eeuws themapark geworden, vol met hordes toeristen die het verstoppen, terwijl het grote hart van Rotterdam nog steeds een plek is voor de Rotterdammers.

Rotterdam heeft interessante architectuur

Hoewel de stad nog geen indrukwekkende reputatie heeft in het internationale toerisme, is er genoeg te zien, vooral stedelijke ontwikkeling. Het Rotterdamse centrum heeft verschillende moderne architectonische hoogstandjes – dankzij onze oosterburen, die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ruimte creëerden door het hart van de stad te bombarderen.

Rotterdam is een internationale hotspot

Met 634.000 inwoners is het een grote stad voor Nederland, maar het is een kleine op wereldschaal. Dit heeft als voordeel dat het centrum gemakkelijk te voet te verkennen is. Als je mobiliteit beperkt is, mag dat je er niet van weerhouden om deze stad te bezoeken, want elke vijf meter vind je een metrostation, waterbus of tramhalte.

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. De Erasmus Universiteit trekt internationale studenten aan. Door immigratie heeft 38% van de Rotterdamse bevolking een niet-westerse allochtone achtergrond en is daarmee een global city, ondernemend rauw, werelds, grensverleggend en no-nonsense.

Water Taxi

De HotTug is een houtgestookte hottub waarin je in dampend heet water door Rotterdam vaart. Een briljant idee en eentje die ik zeker had willen ervaren tijdens mijn bezoek, ware het niet dat mijn lichaam voor de zomer die perfecte bikinivorm nog niet bereikt heeft (± 10 kilo, als in meer plus dan min) voordat ik het durf om het bloot te geven aan het publiek.
Als u zich echter in een vergelijkbare situatie bevindt, hoeft u niet in paniek te raken, want er zijn talloze andere mogelijkheden om te genieten van waterpret in Rotterdam.
In een watertaxi vlieg je laag door de stad naar tientallen steigerlocaties in Rotterdam. Zorg ervoor dat u vooraf de taxi belt (T +31 10 403 03 03). Anders moet u mogelijk een half uur wachten op uw vervoer. Prijzen zijn vanaf 4,50 per persoon.

Als alternatief, als u meer het type bent dat een rustige sfeer op prijs stelt, kunt u een bezoek brengen aan de SS Rotterdam.

Bron: Reserveer Taxi Rotterdam